Pàgines

Els nostres dies de cada dia

dimecres, 26 de març del 2014

Segon dia de tancament

El segon dia de tancament ha estat veritablement engrescador! Més gent, més comboi al taller, més participació de nit... a poc a poc, sumem més forces!!

A les 17'00h els xiquets i xiquetes van acabar el seu horari escolar habitual, que està desenvolupant-se amb total normalitat. Mentre berenaven, els vam preparar un taller que els va encantar: pintar samarretes amb les mans. Com no podia ser d'altra manera, el motiu de la pintada: MANS VERDES! Van gaudir d'allò més! Clar... els van deixar que es posaren de pintura fins les orelles!



A les 18'30h vam rebre una visita molt especial per a nosaltres. Ens va visitar Mònica Oltra, acompanyada pels companys del grup Compromís per Ontinyent Pepe Pla i Joan Gilabert, i els Joves de Compromís, encapçalats per Nicolau Calabuig.




Mònica, tot un exemple de lluita i de com plantar cara, ens va anirmar a seguir amb els tancaments, que són una molt bna mesura de pressió per a les nostres reivindicacions. Va defendre, com no, l'educació pública i en valencià, perquè és la nostra i és el nostre dret. Com a mare, també lluita pel futur de l'educació dels seus fills, a qui els vol transmetre, com nosaltres, l'estima i el respecte per la pública. No sols educació, sinó també sanitat i serveis socials. Primer, la pública. Després, cadascú que trie on vol anar. Creu en la llibertat d'elecció de centre, però sempre que la situació de l'educació pública assegure que tots tenim els mateixos drets.
La veritat és que ens va enganxar la seua força i els ànims per a seguir endavant. Gràcies, Mònica!

Quasi al mateix temps, ens visitava Andreu Valor per a assajar amb les xiquets i xiquetes que formaran part del cor que l'acompanyarà en l'actuació en la Festa de l'Educació Pública, dissabte 29 de març. Gràcies per la visita, Andreu!!




A les 20'00h, Sònia Caparrós i Quique Marón de l'STEPV ens explicaven alguns dels punts més conflictius de la LOMQE en una presentació powerpoint i xarrada. Més interessant, impossible. Ens van explicar de què va aquesta llei de "millora" que no és sinó tot el contrari. I què és la LOMQE?? A grans trets: imposició de les revàlides (exàmens "garbelladors" de futurs estudiants), imposició de la competitivitat (entre els centres i entre els alumnes), antidemocràcia (pèrdua del poder de l'AMPA i dels Consells Escolars; director (en masculí) triat a dit i considerat gestor, no caldrà que impartisca classe i haurà de justificar-ho tot davant l'administració); segregadora (els centres que separen per sexes les aules tindran més ajudes)... possiblement anticonstitucional i, sobretot, imposada a esquenes de tota la comunitat educativa i només comptant amb la majoria del PP. Cap partit polític més dóna suport a aquesta llei. I dins del PP, ja hi ha poblacions i comunitats autònoms que s'hi han oposat. Ja no és qüestió de color polític. És qüestió d'amoralitat.

Tant Sònia com Quique, a qui els agraïm molt la presentació i el suport, ens van acompanyar en el sopar.


Després de sopar, assemblea, com sempre! I a dormir...





I aquest matí ens hem despertat amb l'oloreta dels croissants acabadets de fer que ens han portat de El Fornet de la Iaia!! Moltes gràcies pel detall!!



Avui ja, dia 3 de tancament: més!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada